Oran Marvan

Dierenarts

Oran Marvan
Oran Marvan Dierenarts

Mijn naam is Oran Marvan.

Ik ben getrouwd met Simona en samen hebben wij twee kinderen (Emma en Adam), twee heilige birmanen (Timo en Berry), een witkuifkakatoe (tookie), een Australische herder (Uzi) en een zeewateraquarium met hierin veel verschillende mooie vissen en koralen. Ik vindt het erg leuk om te reizen, motor te rijden, te skieën en om te kitesurfen. In mijn vrije tijd speel ik graag tennis.

Van kinds af aan droomde ik er van om dierenarts te worden, daarom ben ik hiervoor gaan studeren. Na de universiteit besloot ik mij meer te specialiseren in spoed en orthopedie van gezelschapsdieren, bijvoorbeeld de knie operatie en kruisband operatie bij honden. Later heb ik mij ook verdiept in vogels en exotische dieren. Ik vind het erg belangrijk om workshops, bijscholingen en congressen te blijven volgen zodat ik van de nieuwe ontwikkelingen op de hoogte blijf. Ik heb erg veel plezier in mijn werk. Het is heel erg afwisselend, zo kan ik in één dag een internist, gynaecoloog, orthopeed, chirurg en radioloog voor gezelschapsdieren, vogels, papegaaien en exoten zijn. Bovendien ben ik lid van de KNMvD en de AAV.

Daarbij vind ik het erg fijn om de dieren te kunnen helpen, met de eigenaren te communiceren en deel uit te kunnen maken van hun emoties. Elke dag ga ik met een glimlach naar mijn werk :)